Menu

Wie zijn de Motards

Motard is eigenlijk Frans voor motorrijder. Het woord wordt meestal gebruikt om motorrijders aan te duiden die de motoren bij sportwedstrijden besturen. Echter combineren wij sport, onze passie motorrijden en de strijd tegen ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose).

Wat is onze rol tijdens de Tour du ALS?


De Motards van de Tour du ALS zijn de ogen en oren van de organisatie in voorbereiding op en tijdens de beklimming van de Mont Ventoux. Er is voor deelnemers van de Tour du ALS die per fiets, wandelend of hardlopend de Mont Ventoux beklimmen, ondersteuning van de groep motards.

Een motard van de Tour du ALS heeft een duidelijke taakomschrijving:

  • Toezicht op en service verlenen aan de deelnemers tijdens de beklimming.
  • Voorzien de deelnemers van sportvoeding, water, fruit en indien nodig reservemateriaal voor fiets.
  • Communicatie met de organisatie en EHBO is soms noodzakelijk en wordt verzorgd door o.a. motards.

Kortom een veelzijdige en verantwoordelijke niet vrijblijvende, maar wel vrijwillige klus.

Daarnaast hebben wij tijdens evenementen veelal AED’s aan boord. Na een jaarlijks terugkerende training in het gebruik van de AED, zijn wij klaar voor eventuele calamiteiten. Binnen de groep motards zijn ook gecertificeerde EHBO-ers aanwezig en actief.

Steun de strijd tegen ALS

Wilt u iets meer weten over De Motards of wilt u weten hoe u zich kunt aanmelden als Motard? Mail ons dan op info@motards-tourduals.nl. Voelt u zich betrokken bij de ALS patiënt? En wilt u de Tour du ALS en het werk van de motards ondersteunen? Ga dan naar de donateur pagina en lees hoe u kunt doneren.

Wordt nu donateur