Menu

Directeur-bestuurder Gorrit Jan Blonk ALS Nederland.

“Zonder motards geen Tour du ALS”

Direct nadat ik in juni 2014 als directeur startte bij Stichting ALS Nederland, mocht ik de cheque in ontvangst nemen van de derde editie van de Tour du ALS. Het was mijn eerste echte kennismaking met de Tour du ALS én de motards. Natuurlijk werd mij daar gevraagd of ik tijdens de volgende editie in 2015 ook naar de top van Mont Ventoux zou fietsen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en dus begon ik met een intensieve training. Ik had mij voorgenomen om in één keer naar de top de fietsen, zonder te stoppen. Onderweg had ik onvoldoende water maar ik moest door! Een van de motards heeft mij toen van water voorzien, door achter mij aan te komen. Een onvergetelijk moment! Daarnaast had 1 van de Motards mijn naam op de weg geschreven ter motivatie, prachtig!|

De motards van de Tour du ALS zijn niet alleen onmisbaar, maar ook een bijzondere groep mensen. Het is een familie binnen een familie. Wat waarschijnlijk het mooiste is aan deze familie is dat zij gedurende het jaar ook altijd bij ALS evenementen aanwezig zijn. De Wereld ALS Dag, de Amsterdam City Swim, sportieve evenementen, feesten maar ook begrafenissen. Dat is werkelijk bijzonder.

Ik kan het niet beter uitleggen dan; zonder vrijwilligers geen goed doel en zonder motards geen Tour du ALS!

Gorrit Jan Blonk,

Directeur-bestuurder Stichting ALS Nederland.